Известие

Collapse
No announcement yet.

загуба на масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
    За да си сигурен в успеха на ремонта сменяш сегменти и правиш пълен ремонт на главата- шлайфане, гумички, припасване на клапани. Може да смениш и биелните лагери и без това си я разглобил. Всичко това ще ти струва над 500 лв с труда.

Лорде,хубави сегменти са около 250-300 лева.Няма как всичко да му струва 500 стотака,бих казал между 1000-1500 лева.Цялата тази процедура съм я правил преди осем месеца и не вярвам цените да са паднали толкова много.
    Alfa Mito 1.4
    156 2.0 155 ex
    156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Първоначално публикувано от nikotm Покажи съобщение
      Лорде,хубави сегменти са около 250-300 лева.Няма как всичко да му струва 500 стотака,бих казал между 1000-1500 лева.Цялата тази процедура съм я правил преди осем месеца и не вярвам цените да са паднали толкова много.
      Аз не посочвам крайна цена само му казвам над колко ще струва. Зависи кой и къде ще я прави. Ще тръгне от 500 лв. До колко ще стигне не се знае
      Last edited by lordliness; d.m.y г., 08:17.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

То по-добре да си вземе цял двигател, по 250-300лв са...що го плашите човека
        Alfa 159 2,4 JTDm Q4
        ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
        ex Alfa 156 1,9 JTD
        ex Alfa 75 1,8

Comment

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
          То по-добре да си вземе цял двигател, по 250-300лв са...що го плашите човека
          И това е вариант, но знаеш ли на какво ще попаднеш.

Comment

аз бих си го направил сам, само за шлайфането и ремонта главата ще я закарам а там са 100 тина лв шлайф и гумички и пасване. Евентуално малко да надскочиш ако има и водачи за смяна (говоря за 8 клапана)
            От тук нататък ти трябва ауто дата динамометричен ключ и луфтомер за да премериш сегментите и да си стегнеш биелите и главата. Едни лагери и сегменти да му излязат 300 350 лв груби сметки, може и някъде да добара добра отстъпка. Гарнитура за глава и капак на клапаните около 60 лв и един силикон 10 лв за картера стават 500 лв ремонта. Друг е въпроса защо в сервизите ти взимат другото за труд и печелят и от части. Не е гаранция, че в сервиза ще ти обърнат достатъчно внимание а луфтовете на сегментите, дали ще ти изчистят добре блока преди да сложат новата гарнитура и други свинщини които съм виждал. Успех с намирането на проблема, виж си първо турбото , ако имаш спукано бутало, работата на мотора ще ти е зверски лоша.

Comment

Първоначално публикувано от ivaka89 Покажи съобщение
              аз бих си го направил сам, само за шлайфането и ремонта главата ще я закарам а там са 100 тина лв шлайф и гумички и пасване. Евентуално малко да надскочиш ако има и водачи за смяна (говоря за 8 клапана)
              От тук нататък ти трябва ауто дата динамометричен ключ и луфтомер за да премериш сегментите и да си стегнеш биелите и главата. Едни лагери и сегменти да му излязат 300 350 лв груби сметки, може и някъде да добара добра отстъпка. Гарнитура за глава и капак на клапаните около 60 лв и един силикон 10 лв за картера стават 500 лв ремонта. Друг е въпроса защо в сервизите ти взимат другото за труд и печелят и от части. Не е гаранция, че в сервиза ще ти обърнат достатъчно внимание а луфтовете на сегментите, дали ще ти изчистят добре блока преди да сложат новата гарнитура и други свинщини които съм виждал. Успех с намирането на проблема, виж си първо турбото , ако имаш спукано бутало, работата на мотора ще ти е зверски лоша.
              Ми отговора е МНОГО простичък.правиш си една фирмичка,взимаш едно помещение под наем,оборудваш го с необходимия инвентар и почваш да бачкаш /скубиш/.Тогава сам ще си отговориш на въпроса.
              Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

Ремонт на ДВГ, ако се изпълни както трябва е високо квалифициран труд, изисква специални умения, знания и инструменти, не всеки може да го направи и си струва всяка стотинка.
                Само с интернет и динамометричен ключ най- много да отиде в сервиз с насипен двигател.

Comment

да не всеки има инструмента нужен за ремонт на мотора,иначе да човек и сам може да си го направи стига да му се занимава Иначе по темата жтд не съм чувал да е горило повече от 300-400 грама на 10000 км и то при яко бои!
                  AR Type 939 2.4 JTDm TI Q-Tronic DPFon
                  AR Type 932 2.4 JTD Distinctive
                  sigpic

Comment

Working...
                  X